PvdA zet wijkvertegenwoordigers in

Beverwijk – De PvdA Beverwijk vindt het belangrijk dat raadsleden dichtbij inwoners staan. Daarom zet de PvdA de kandidaatraadsleden in als echte wijkvertegenwoordigers. Ze zullen zich inspannen om zaken die spelen in de wijken op te pakken en verder te brengen binnen de gemeente. De eerste vijf kandidaten op de PvdA-verkiezingslijst verdelen zich onder de wijken waar ze wonen en/of veel contacten hebben. Op deze manier wordt het voor inwoners duidelijk bij wie zij het beste terecht kunnen met hun opmerkingen, vragen of klachten.

Van oudsher steunt de PvdA het wijkgericht werken. Jarenlang hebben PvdA-raadsleden de wijkgroepvergaderingen bijgewoond en hebben goede buurtinitiatieven kunnen ondersteunen door in de gemeenteraad aandacht hiervoor te vragen. Voorbeelden hiervan zijn het Johan Cruijff Court en de bankjes met platanen in de Breestraat. De laatste jaren zijn steeds meer wijkgroepen gestopt en daarom wil de PvdA juist weer de wijken in om op te halen wat de inwoners vinden en wensen. De afgelopen tijd zijn, op basis van wat aan informatie in de wijken werd verzameld, moties ingediend, die breed gesteund zijn in de raad. Dat leidde tot meer budget voor spelen in de wijken en het uitvoeren van extra snoeiwerk en onkruidbestrijding bij boomspiegels in het groeiseizoen. Aangemoedigd door deze resultaten is besloten om nog vaker de wijken in te gaan. Elk kandidaatraadslid krijgt vanaf nu één of meerdere wijken onder zijn of haar hoede. Niet alleen in de komende tijd voor de verkiezingen, maar vooral ook juist ná de verkiezingen. De PvdA-raadsleden zullen sowieso vaak te vinden zijn op straat, in de wijk waar ze zelf wonen, maar ook in een wijk waar ze veel contacten hebben. Op FaceBook (PvdA Beverwijk-Wijk aan Zee), Twitter (@PvdABeverwijk) en op de website https://beverwijk.pvda.nl staan de contactgegevens van elke kandidaat.

Foto: Achter: Klaas Vos (Vondelkwartier, Bomenbuurt en Wijk aan Zee), René Moelee (Zwaansmeer en Oosterwijk), Ismaïl Ilhan (Broekpolder en Beverwijk-Oost). Voor: Bayram Gezer (Meerestein en SOMA-gebied) en Jaqueline Dorenbos-de Hen (Kuenenplein/Plantage en centrum). (Foto: Jan Doetjes)