Oude bekenden en nieuwe talenten bij VRIJ!

Beverwijk – De nieuwe lokale partij VRIJ! heeft onlangs haar kandidatenlijst en partijprogramma gepresenteerd. Met een zeer diverse groep kandidaten gaat de nieuwe lokale partij VRIJ! als lijst 9 meedoen aan de gemeenteraadverkiezingen van 21 maart. Binnen VRIJ! zijn mensen terug te vinden uit verschillende politieke stromingen, die zich verenigd voelen door hun liefde voor Beverwijk en Wijk aan Zee.

Onder aanvoering van Kelly Uiterwijk, de 23-jarige lijsttrekker gaat VRIJ! de verkiezingen in. Op nummer 2 is Puck Witte (71) terug te vinden, die met haar ervaring en kennis van het sociale domein en de gemeentefinanciën VRIJ! gaat ondersteunen. Verder ziet de lijst er als volgt uit: 3. Silvain Vierstraete (57) regiebehandelaar volwassenenpsychiatrie, 4. Halil Kocak (34) Proces Operator en vrijwilliger cultureel centrum, 5. Roderick Waijers (37) docent geschiedenis en mentor Kennemer College, 6. Julius Boele (19) student bestuurskunde, 7. Ina van Rijswijk-Eelman (63) horecaonderneemster in Wijk aan Zee, 8. Ruud Magre (64) concierge en vrijwilliger sportclubs, 9. Lars van Roijen (20) student Commerciële economie en voetbalvrijwilliger DEM, 10.Theo de Vries (73) pensionado inkoop Hoogovens, 11. Wim Bakker (43) makelaar en voetbalvrijwilliger DEM, 12. Liesbeth Criens (69) oud secretaresse inkoop Hoogovens en mantelzorger, 13. Liz De Vries eigenaar taleninstituut Bizzy Lizzy, 14. Frans Koster (72) lijstduwer, oud-wethouder, erevoorzitter BVV de Kennemers.

VRIJ! gaat zich met deskundigheid en betrokkenheid buigen over de vraagstukken die Beverwijk en Wijk aan Zee aangaan. Daarbij ligt de focus op de lokale aanpak.

Zaken waar VRIJ! voor staat zijn: minder regeldruk vanuit de gemeente, een vriendelijk ondernemersklimaat, gratis parkeren in het centrum na 11 uur, Wijk aan Zee behouden als familiebadplaats met goede toegankelijkheid, goede en overzichtelijke zorg, één vaste ophaaldag in de maand voor grofvuil, het aanpakken van de veiligheid in de wijken en dit alles binnen een dekkende begroting. De rest van het partijprogramma is terug te vinden op www.vrijbeverwijk.nl