Medaillefestijn AV DEM NK masters

Beverwijk – Het Nederlands kampioenschap indooratletiek was voor de DEM atleten een waar medaillefestijn. Bij dit kampioenschap namen de atleten uit Beverwijk maar liefst zeven medailles mee terug uit het Omnisportcentrum te Apeldoorn. Koningin van deze kampioenschappen namens DEM  was Anja Akkerman. Zij was in de categorie V60 goed voor drie medailles, waarvan tweemaal goud en eenmaal zilver.

Akkerman gaf aan blij verrast te zijn met de Nederlandse titels op de 60 horden en het verspringen. Bij het verspringen liet zij met haar 3,88 meter zelfs een betere prestatie zien dan het vorige seizoen.  Kers op de taart was een zilveren medaille bij het hoogspringen met 1,23 meter. De familie Akkerman kende een goed kampioenschap want echtgenoot Roelf was goed voor het brons op de 60 meter M70. Op advies van de fysiotherapeut mocht de DEM sprinter vervolgens helaas niet meer van start gaan op de 200 meter.

Jack Dekker won een gouden medaille bij het kogelstoten M65. Hij maakte het wel spannend, hij bleef zijn directe concurrent slechts 2 centimeter voor (11,25 meter om 11,23 meter). Gerit Tichelaar mag zich officieus (omdat de medaillelimiet qua deelnemers niet werd gehaald) kampioen noemen op het onderdeel 3.000 meter snelwandelen.

Ben Bakker kende een kampioenschap met een lach en een traan. Heel blij was hij met zijn 400 meter die hij aflegde in een nieuw persoonlijk record van 57,82 seconden. Deze tijd leverde hem het zilver op in de categorie M50. Bij de 200 meter leek de bronzen medaille hem ten deel te vallen. Hij werd echter gediskwalificeerd omdat hij een voet buiten zijn baan had geplaatst.

Foto: Links Ben Bakker zilver op de 400 meter (en diskwalificatie op de 200 meter). (Foto: aangeleverd)