KOP van WaZ in teken van fotografie en houtskool

Wijk aan Zee – De kunstontmoetingsplek van Wijk aan Zee op het Julianaplein toont vanaf vrijdag een ontmoeting tussen verschillende fotografen. Oude en nieuwe bekenden.

Nieuwe bekenden: Studio Kunst & Beeld is een samenwerkingsverband tussen kunstenares Brecht Langhout en fotografe Karen Winnubst uit Driehuis. Brecht en Karen vertellen: ,,Sinds 2013 werken we samen aan fotoprojecten waarin we fragmenten uit onze kindertijd verbeelden. Herinneringen uit deze tijd staan centraal, soms lieflijk en warm, dan weer vol eenzaamheid of verstarring. Herinneringen aan je kindertijd zijn vaak niet scherp en beelden lopen door elkaar. Door de foto’s te combineren met de schilderijen van Brecht willen we het gevoel van vervlogen tijden versterken’’.

Rogier Alleblas is een oude bekende. Het werk van Rogier Alleblas is verontrustend en humoristisch tegelijk. Zijn zwart wit foto’s die zijn beschilderd met olieverf. Op veel van de foto’s is een figuur, een mannetje te zien dat worstelt met zijn omgeving. De ene keer hangt hij aan een paal in het water, op de volgende foto staat hij -niet gekleed- met een grote tas in zijn hand en kijkt om. Wat ziet hij? Waar gaat hij naar toe? De foto’s van Alleblas roepen vragen op. Persoonlijke vragen, maar ook vragen die te maken hebben met de stand van zaken in de wereld.

Jan van der Horn maakt lichtkasten. Zijn geënsceneerde fotografie is vooral bekend van het lichtjuweel; een oude bekende in Wijk aan Zee. Het lichtjuweel is op verschillende plekken in Nederland geweest, tijdens de afgelopen maand tijdens de Fjoertoer van Egmond waren er zo een twintig lichtjuwelen te zien.

Vanaf 9 februari duiken de houtskoolbeelden van Marjoke Staal in de KOP van WaZ op.

De expositie wordt geopend op 12 januari om 17.00 uur en loopt t/m 7 april. De KOP van WaZ is te vinden aan de Voorstraat 12 te Wijk aan Zee. Openingstijden: vrijdag t/m maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Foto: Knotwilgjes 2018 van Jan van der Horn