Heemskerk krijgt ‘glazen keet’ in december

Heemskerk – Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 december staat voor de eerste keer een ‘glazen keet’ op het Burgemeester Nielenplein. Dit is een initiatief van de stichting Start 26 en Heemskerk FM. De aftrap is dinsdag om 16.00 uur, vanaf dat moment wordt 75 uur radio gemaakt vanaf deze locatie.

Ook in Heemskerk voelt menigeen de gevolgen van de crisis aan den lijve. Om de ‘donkere dagen voor kerstmis’ voor ons allemaal een beetje lichter te maken zetten Start26 en Heemskerk FM zich in. Scholen, verenigingen, winkeliers en particulieren worden opgeroepen om grote en kleine acties op touw te zetten om zo veel mogelijk geld op te halen. De opbrengst van de actie kan naar de keet worden gebracht. Met de gemeente en verschillende instanties is overleg geweest over het besteden van de opbrengst op zo transparant mogelijke wijze.

Er staat een donatiebus bij de glazen keet en er kunnen tegen betaling van 2,00 euro platen worden aangevraagd. Dinsdag en woensdag kan er de hele dag worden geschaatst op een kunstijsbaan voor slechts 1,00 euro. Wie er mooi uit wil zien kan zich laten schminken in kerstsfeer met veel glitters. Elke dag zijn er optredens van lokale bands en er staat een kerstboom waarin iedereen een kerstwens kan hangen.

Tijdens de markt op vrijdag staan er marktkramen waar kinderen hun zelfgemaakte koekjes kunnen verkopen. Bij de Nozem en de Non treden donderdagavond van 20.30 tot 01.00 uur vijf DJ’s op. De opbrengst uit entreegelden (5,00 euro) gaat naar de glazen keet.

Het wel en wee van de glazen keet is via FM 104.5 op de kabel, FM 107.4 in de ether en natuurlijk via www.heemskerk.fm te volgen.