Een goede start van het jaar met Graaf Floris V

Heemskerk – In januari het nieuwe jaar beginnen met de boerenkoolmaaltijd is voor scouting Graaf Floris V niets nieuws. Dit jaar bestaat de scoutinggroep 60 jaar en dit vieren zij met diverse activiteiten.

Afgelopen zaterdag vond de gebruikelijke boerenkoolmaaltijd plaats waarbij er boerenkool gestampt werd voor zo’n 100 leden van jong en oud. Voorafgaande aan deze maaltijd is door de GFV60jaar commissie een vossenjacht gehouden in het centrum van Heemskerk. De jeugdleden zijn druk op zoek gegaan naar verdachte figuren in het dorp waarbij zij hints kregen om een puzzel op te lossen. Een tovenaar, jonkvrouw, een clown, Wally, Perry het vogelbekdier, de Graaf zelf en nog een aantal andere figuren verplaatsten zich op slinkse wijze door het winkelgebied.

Verdere feestelijke momenten dit jaar zijn o.a. de verjaardag van de groep (de Graaf Floris V dag) die in mei wordt gevierd en het zomerkamp aan het einde van het seizoen, waarbij men dit keer met de hele groep op pad gaat. Tijdens elke activiteit verdienen de leden een deel van de jubileumbadge.

Naast het jubileum is de scoutinggroep ook nog druk bezig met de plannen voor de verbouwing van het clubhuis. Ken je iemand die zou kunnen helpen of ben je zelf handig en wil je helpen neem dan contact op met verbouw@graafflorisv.nl Donaties voor de verbouwing zijn ook altijd welkom via de crowdfundingpagina: https://graafflorisv.steunscouting.nl/