Goed turnweekeinde voor TOSS Heemskerk

Heemskerk – De turnsters van TOSS Heemskerk namen in het afgelopen weekeinde deel aan de eerste voorwedstrijd; D1, D2, 4e en 5e divisie in Beverwijk. Voor de turnsters van de B- en C-selectie was dit de eerste wedstrijd.

Zaterdag mochten de Jeugd 1 D1 turnsters het spits afbijten. Kiki Wijkhuizen (7e) en Julia Bruins turnden samen het hoogste cijfer op balk en Julia kreeg de bronzen medaille overall. Fiene de Groot eindigde als 17e. De instappers Sofia Lenarduzzi en Britt Osendarp werden respectievelijk 24ste en 15e. Milou Reinhart (11) overtrof zichzelf op brug. Giulia Muller en Anna Woudt eindigen na hun eerste wedstrijd zelfs op het podium, respectievelijk op de 3e en 4e plek. Pupillen 1 Sophie Grapendaal draaide heel goed mee en eindigde op een mooie tiende plek; Liz Kossen schitterde op vloer en Liz Zwolsman behaalde het 3e cijfer op brug. Zij eindigen hiermee op een 6e en 7e plek.

Amina Ait Errami, die dit jaar ook voor het eerst in de D2 turnt, haalt meteen een prachtige 2e plek! Senior divisie 4 Laurien van de Goorbergh is knap 8ste geworden. Lara de Jonge is 11e geworden en heeft zichzelf overtroffen met een kip op brug. Selma Durukan is op de 20ste plek geëindigd. In de laatste wedstrijd was het aan de senioren Luna van Kester en Caitlinn Behrendt, zij eindigden in een sterk deelnemersveld op de 9e en 10e plek. Fenna Weijers, pupil 1, eindigde als 5e net naast het podium. Ook Junior Zoey Gieske eindigde eveneens als 5e net naast het podium. Els Limmen werd in dezelfde categorie 8e.

Zondag was het de beurt aan instapper D1, Jytte Appel, die haar eerste echte wedstrijd turnde, dit werd bekroond met de 4e plek. Pupillen 2 D2; Sara Lenarduzzi, Renske van den Boogaard en Fleur van Tent; zij behaalden respectievelijk de 12e, 7e en 14e plek. De jeugd 1 D2 bleken goed aan elkaar gewaagd, zij turnden allemaal erg sterk en Demi Lynn van Houten en Selina Lema Vigo mochten zelfs de zilveren en bronzen medaille ophalen. Senna Dekker, Dina Boulaich, Lima Dusseldorp en Lara Verduin werden respectievelijk 6e, 11e en 15e.

De Jeugd 2 turnsters lieten voor het eerst oefeningen in de vrije oefenstof zien, Lisa Bisel en Madelief Zonneveld werden daarvoor beloond met een 3e en 2e plek. Manouk Hol eindigde op een 6e plek en Riva Garstman werd 11e. Pupil 2 D1 en junioren divisie 5 sloten de dag af. Evi van Veldhuijsen en Eva Arp hebben hier en daar enkele verbeterpunten, maar hebben het goed gedaan met respectievelijk een 9e en 6e plek. Junior Selma Koper behaalde bij de junioren een bronzen medaille en Lieke Molenaar eindigde op de 7e plek. Nu op naar januari voor de tweede voorwedstrijd.

Op de foto:
Els Limmen, Luna van Kester, Fenna Weijers, Caithlin Behrendt en Zoey Gieske.