Egmond-Pier-Egmond: parcours door Wijk aan Zee nieuw spektakelstuk

Regio – Wie zaterdag 13 januari deelneemt aan ’s werelds grootste strandrace kan zijn borst nat maken. Organisator Le Champion kondigde al eerder aan van de twintigste editie een spectaculaire strandrace te maken en komt die belofte nu na. Wijk aan Zee krijgt zijn eigen doorkomst. Daarmee wordt het parcours uitdagender dan ooit, maar ook veiliger voor de renners en aantrekkelijker voor publiek.

Nog steeds vindt de start plaats op de boulevard in Egmond aan Zee. Vanaf daar volgen via de hoofdstrandopgang 18 strandkilometers rechtstreeks naar de Pier in Velsen-Noord. Nieuw is dat de renners de Pier in Velsen-Noord oprijden, hier het strand verlaten naar de Reyndersweg om een kilometer verder weer het strand op te gaan.

Vanaf Velsen-Noord volgt slechts 2 kilometer strand, waar dit jaar een afbakening wordt geplaatst tussen heen en terug gaande renners, en komt de strandopgang in Wijk aan Zee in zicht. Het vele publiek wat hier jaarlijks trouw het evenement aanschouwt, wordt vanaf de Zwaanstraat beloond met naar verwachting een bepalend moment in de koers. De renners krijgen een 500 meter lange klim met een maximaal stijgingspercentage van 8% voor de kiezen die leidt naar Hotel Het Hoge Duin. Naar verwachting zal hier het verschil gemaakt worden. De klim is weliswaar kort en venijnig, maar kent in zijn steilste stuk een stijgingspercentage dat vergelijkbaar is met de Cauberg.

Bij de twintigste editie van AGU Egmond-Pier-Egmond kunnen maximaal 4.000 mountainbikers meedoen. Deelnemers kunnen zich inschrijven t/m 1 januari of tot de deelnemerslimiet is bereikt. De starttijd is deze editie vastgesteld op 9.00 uur.