Derde ronde zwemcompetitie KZC

Beverwijk – Zondag zwom KZC de derde ronde van de verenigingscompetitie in Alkmaar met als resultaat veel medailles. Gestart werd met de 4x100m wisselslag Daan Piepers, Bjarne Bruins, Bobby Bakker en Owen Barker waarmee een tweede plaats werd behaald. Na deze ereprijs zwommen de dames Sterre Kieft, Talita Dijkman-Dulkes, Kirsten Dijkman en Tara van Leeuwen naar de overwinning.

Bij de meisjes minioren was er op de 25m vlinderslag een duidelijke overwinning voor Anne Demmers. Bram Oudendijk haalde op deze afstand eveneens een overwinning. Zus Kim won bij de junioren de 50m schoolslag en Marit Hakvoort haalde een derde plaats.

Bij de jongens zwom Bram Loots naar een tweede plaats. Resa Treffers haalde een tweede plaats op de 50m vlinderslag. Bij de jongens was het op de 50m vlinderslag een spannende strijd die gewonnen werd door Zias Kool gevolgd door Tycho de Jonge. Sterre Kieft won de 100m rugslag bij de jeugd. Bij de jongens op dezelfde afstand een tweede plaats voor Owen Barker en een derde plaats voor Selim Sogutlu in. Op de 50m vrijeslag was er een overwinning voor Daan Piepers.

Bij de senioren heren 200m schoolslag haalde Bjarne Bruins een tweede plaats. In het tweede deel van de wedstrijd waren er op de 50m rugslag wederom overwinningen voor Anne Demmers en Bram Oudendijk. Op dezelfde slag maar dan de 100m won Kim Oudendijk en werd Chantal Half derde. Bram Loots haalde een eerste plaats bij de jongens op de 100m rugslag. Resa Treffers haalde een eerste plaats 50m vrijeslag en Demi Barker een derde plaats. Tycho de Jonge won bij de jongens de 50m vrijeslag. Op de 200m wisselslag was er zowel bij de meisjes als bij de jongens een succes voor KZC. Een eerste plaats bij de meisjes voor Sterre Kieft en een tweede plaats voor Tara van Leeuwen. Bij de jongens een eerste plaats voor Owen Barker en een derde plaats voor Selim Sugutlu. Op de 200m rugslag haalde Femke Ritman een tweede plaats. Tot slot won Daan Piepers bij de jongens op dit onderdeel. Met dit mooie resultaten haalde KZC een vierde plaats en klom in het klassement naar de vijfde plaats. Foto: Anne Demmers op de 50m rugslag (foto KZC)