Derde divisie turnsters maken goede start

Beverwijk – De jonge turnsters van de B-selectie van TOSS Heemskerk turnden dit weekend hun eerste competitiewedstrijd in Beverwijk. Elles Koedijk en Isabella Favot moesten zich sterk houden in een pittig deelnemersveld. Elles kan trots zijn, door blessureleed is zij pas een maand weer aan het trainen en Isabella heeft stappen gezet. Zij zijn resp. als twintigste en zestiende geëindigd. Lotte Hoogmoed en Lilly van Rems kwamen uit in pupillen 1 N3. Lilly mocht mede door een prachtige balkoefening het hoogste podium betreden. Lotte heeft op balk nog ruimte voor verbetering, maar werd zevende.

Vervolgens was het de beurt aan Jeugd N4 en de Instappers N3. Mihray Seley turnde een zeer sterke wedstrijd, maar helaas ging de balk niet zoals gehoopt, zij werd zevende. De Instappers Aimee Wilhelm en Isabelle Doesburg turnden hun eerste echte wedstrijd en dit deden ze heel goed. Aimee mocht door het hele nette werken de zilveren medaille mee naar huis nemen en Isabelle werd met een hele goede vloer zevende. Hierna was de beurt aan jeugdturnster Jada Maij. Brug ging helaas niet zoals gehoopt, maar mede door de hoogste score bij sprong eindigde ze toch op de zevende plaats.

Junior turnster Marijn Snijders heeft zich op alle toestellen zich van haar beste kant laten zien en is welverdiend eerste geworden. Keighlyn Hörchner heeft van de junioren de hoogste score op brug gehaald en is op de zesde plek geëindigd. Bij de senioren eindigde Naomi de Haas door heel mooi turnen op een verdiende tweede plaats. Eva Tuijn werd hier als eerstejaars senior zevende, een hele knappe prestatie. Tamara van Someren, die na vier jaar weer begonnen is met turnen werd in dit niveau negende.

Voor alle turnsters was deze wedstrijd een goede voorbereiding voor de eerste plaatsingswedstrijden de komende twee weken.