Daniël Man beslist wedstrijd tegen Legmeervogels

Beverwijk – Een Justin Kluivertachtig schot van Daniël Man bracht DEM zondag de overwinning. ,,Geen speler speelt zo regelmatig als Daniël. Dit is echt een bekroning van zijn stabiele prestaties van de afgelopen weken’’, aldus coach Arvid Smit na afloop. DEM pakte de aansluiting bij de top terug na drie tegenvallende prestaties en staat nu stevig op de vierde positie.

In de eerste helft konden aan beide kanten weinig uitgespeelde kansen worden genoteerd. Een botsing tussen de keeper van Legmeervogels en DEM-aanvaller Roel Pitstra leidde tot een blessure bij de Uithoornse keeper. En een vermeende handsbal van een Uithoornse verdediger werd niet bestraft. Feitelijk liet de eerste helft veel te weinig kansen voor teams van dit niveau zien; het woord ‘saai’ drong zich op. Kort voor het sluiten van de eerste helft vielen er gelukkig nog drie kansen voor DEM te noteren waarbij het een wonder mag heten dat er geen doelpunt uit voort kwam. De thee kwam als geroepen langs het kunstgrasveld waar het waterkoud was.

De tweede helft bracht gelukkig meer spektakel. In de 52e minuut viel een werkelijk briljante goal van middenvelder Daniël Man die vanaf zo’n 25 meter een hard schot losliet. Daarmee tekende Man meteen voor de eindstand. Een voorzet van dezelfde jonge speler op Roel Pitstra werd door laatstgenoemd op een haar na gemist. Veel meer betekenisvolle kansen leverde de wedstrijd eigenlijk niet op. Kort voordat de 90 minuten op het scorebord stonden, kreeg Legmeervogels een grote kans die door één van de DEM-verdedigers werd geblokt. Man van de wedstrijd – Daniël Man dus – maakte bijna de 2-0 door een mooi lob over de keeper die ternauwernood door hem werd overgetikt. Het was nog even billenknijpen voor de Wijkers maar de 1-0 werd keurig over de eindstreep getrokken.

Het is nu zaak ook in de twee laatste wedstrijden van dit jaar de volle winst te pakken. Dat zal voorwaar niet eenvoudig zijn want de tegenstanders heten Fortuna Wormerveer (uit op 10 december) en Uitgeest (thuis op zaterdag 16 december). Henk Jan Winter